Pasteitje met kip en kastanjechampignons

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Traditiegetrouw eten we op kerstavond als we maar met ons tweetjes zijn een soepje als voorafje en een pasteitje als hoofdgerecht. Breng 500ml water in een pannetje aan de kook met een kippenbouillonblokje, de halve wortel in plakjes, twee blaadjes laurier, een sjalot grof gesnipperd en wat stukje foelie. Leg de kipfilet in het kokende water . Zet de warmtebron uit en laat in ca 20 minuten de kip garen. Haal ze uit het vocht en halveer ze om te zien, of ze ook door en door gaar zijn. ( hangt van de dikte van je kipfilets af) Laat ze afkoelen uit de bouillon en bewaar de getrokken bouillon. Bak de champignons op hoog vuur enkele minuten. Dit kun je in de ochtend al doen.
  • 2 Giet de afgekoelde bouillon door een zeef en vang de bouillon op. Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals beschreven staat op de verpakking van de pasteitjes en verwarm de pasteibakjes en de dekseltjes.
  • 3 Smelt de roomboter en fruit de gesnipperde sjalot zachtjes aan. Voeg de theelepel kerriepoeder toe en verwarm even mee. Voeg de bloem toe en laat even garen en roer steeds goed met een garde. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bouillon toe , klop steeds goed met de garde , totdat je een mooie dikke saus hebt.
  • 4 Voeg dan de champignons toe, het klein gesneden kippenvlees, een scheut room en de 2 volle eetlepels gesnipperde blad peterselie en warm alles even goed door.
  • 5 Vul de pasteibakjes en leg het dekseltje er weer op en "mors" wat vulling ernaast. Serveer eventueel met een partje limoen.

Pasteitje met kip en kastanjechampignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indische pasteitjes
60 min -
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteitje met stroganoffragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept