Feestelijke waterzooi van kalkoen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kalkoenbouten 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen in de kippenfond of bouillon.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze mooi rond. Kook ze gaar in gezouten water.
  • 3 Schil de wortelen, de prei en het witloof en snij in reepjes. Verdeel de romanesco in roosjes. Smelt een klontje Solo en stoof de groenten kort op een zacht vuur.
  • 4 Haal de kalkoenfilets uit de bouillon en laat de bouillon kort inkoken. Klop in een kommetje de eidooier los met de room. Doe de kalkoen en groenten terug in de bouillon, zet het vuur af en voeg de room met eidooier toe (laat niet meer koken, anders schift de room).
  • 5 Werk af met de dragon en kervel en breng op smaak met peper en zeezout.
  • 6 Serveer met de gekookte aardappelen.

Feestelijke waterzooi van kalkoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept