Kalkoenschnitzels met een kruidenlaagje

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Doe ze in een pan met koud water. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 15 minuten. Goed afgieten.
  • 2 Verwijder in de tussentijd de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel de bloemkool in roosjes. Haal de blaadjes van de kruiden en hak deze fijn. Meng driekwart van de kruiden met het broodkruim, 1 eetlepel vloeibare margarine, de hüttenkäse, een 1/2 eetlepel bouillonpoeder, 1 theelepel zwarte peper en een 1/2 theelepel paprikapoeder.
  • 3 Bestrijk de schnitzels met een beetje vloeibare margarine en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Verdeel het kruiden- en broodkruimmengsel erbovenop en bak 12 minuten in een warme oven.
  • 4 Leg de bloemkoolroosjes in een stoommandje. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Zet het stoommandje bovenop de pan, sluit af met een passend deksel en stoom de bloemkool in 10 minuten gaar.
  • 5 Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit ongeveer 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de warme en goed afgegoten aardappelen erdoor. Bak ongeveer 8 minuten.
  • 6 Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een kleine, droge pan en meng de rest van de kruiden en de laatste eetlepel vloeibare margarine erdoor.
  • 7 Leg de kalkoen op 4 voorverwarmde borden. Voeg de aardappelen en de bloemkool toe en bestrooi de bloemkool met het mengsel van pijnboompitjes en kruiden.
  • 8 * 3/4 (of meer) verse peterselie met 1/4 bieslook, tijm en/of salie geeft een uitgebalanceerde smaakcombinatie. U kunt ook gedroogde kruiden toevoegen aan de verse peterselie.

Kalkoenschnitzels met een kruidenlaagje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundergebraad Met Een Knapperig Kruidenlaagje In Bladerdeeg
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Reefilet met kruidenlaagje
Bekijk recept
Lamsfilet met een Provencaals kruidenlaagje
0 min
Bekijk recept
Mosselen Met Kruidenpanade
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Rijstschotel met jus van rode pesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kalkoen met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met kalkoenschnitzel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept