Kalkoentournedos met pancetta

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de tournedos rondom met peper. Omwikkel elk met een plakje pancetta.
  • 2 Verwarm de oven voor op 70°C. Verhit 2 el vloeibare margarine in een ruime pan en bak hierin de tournedos snel rondom bruin. Zet het vuur iets lager en bak ze nog 5 minuten. Geregeld keren. Voeg de balsamico azijn aan de pan toe. Even laten bruisen.
  • 3 Neem het vlees uit de pan, pak de tournedos in het aluminiumfolie en houd ze in de oven even warm terwijl de jus wordt gemaakt.
  • 4 Roer 2 dl heet water en de gedroogde tomaatjes door de balsamicojus in de pan, breng de jus aan de kook en kook 3 minuten op een hoog vuur. Roer er vervolgens de light room door en breng aan de kook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 5 Schep een bergje gepofte knoflook-aardappelpuree op 4 warme borden. Leg de groene boontjes met Italiaanse kruiden er een beetje tegenaan en leg de tournedos erop. Druppel hier en daar wat dikke druppels jus op de borden, verdeel de tomaatjes over de borden en strooi er wat korreltjes zout tussen. Geef de rest van de jus en boontjes er apart bij.
  • 6 *Gepofte knoflook-aardappelpuree:
  • 7 Leg 8 ongepelde teentjes knoflook op een vel aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Vouw goed dicht en pof ca. 30 minuten in een hete oven van ca. 200°C. Kook ondertussen 800 g geschilde kruimige aardappeltjes gaar, giet ze af, stamp ze fijn en klop er 4 el light room om te Koken door. Knijp de zachte knoflook uit de schilletjes en voeg toe aan de hete puree. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 8 ** Groene boontjes met Italiaanse kruiden en walnotenolie:
  • 9 Kook 400 g groene boontjes in ruim gezouten kokend water in 4-5 minuten beetgaar. Snijd 10 g gemengde verse Italiaanse kruiden zoals tijm, rozemarijn en oregano fijn. Meng de boontjes met de verse kruiden en 2 el walnotenolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Kalkoentournedos met pancetta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken kalkoentournedos met champignons
0 min
Bekijk recept
Kalkoentournedos met bulgur, rodekool en bessen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoentournedos Met Rozijnensaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept