Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BEREIDING
  • 2 Dompel alle tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water.
  • 3 Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi met een beetje suiker, peper en zout en giet er een beetje olijfolie over.
  • 4 Konfijt ze vervolgens gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven (90°C).
  • 5 Smelt 30 g suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in.
  • 6 Haal de kerstomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen.
  • 7 Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje peper en zout, de Xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe.
  • 8 Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor.
  • 9 Bedek ze daarna met de panco. Frituur de stukken kippenfilet in een frituurpan.1
  • 0 AFWERKING1
  • 1 Werk het bord af met enkele blaadjes sla, de zoetzure tomaatjes en lepel er wat1
  • 2 vinaigrette over.

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept