Pastilla met kip en amandelen

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een pan met een scheut olijfolie en een eetlepel Solo.
  • 2 Stoof de ui licht aan. Voeg de kaneelstokken, de stukken kip, het zout, de gember, de saffraan, de peper, de koriander en de peterselie toe. Roer niet. Blus met 300ml water. Dek af en laat minstens 1 uur stoven op een matig vuur.
  • 3 Haal de stukken kip uit de pot en laat afkoelen. Pluk het vlees van de beenderen en houd apart.
  • 4 Voeg honing bij de saus waarin de kip heeft gestoofd. Laat inkoken tot er bijna geen vocht meer is. Breek de eieren rechtstreeks in de pot en roer tot een roerei. Laat zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is. Laat afkoelen en voeg er dan het kippenvlees bij.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180° C
  • 6 Meng het oranjebloesemwater met het kaneelpoeder onder de amandelen.
  • 7 Vet het brickdeeg in met gesmolten Solo. Plaats het deeg in een vorm of een schaaltje van 15 cm diameter. Laat de deegranden hangen. Herhaal dit nogmaals en vul de vorm op met het kippenmengsel. Bestrooi met de amandelen en met bloemsuiker. Vouw de randen toe.
  • 8 Leg de taartjes met de vouwkant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 9 Bak op 180 °C goudbruin. 1
  • 0 Werk af met de bloemsuiker, enkele muntblaadjes, wat kaneel of gemalen amandelen. 1
  • 1 Dien warm op.1
  • 2 Recept verschenen in Smaak67 - Foto: Johan Blommaert voor magazine Smaak1
  • 3 Recept:FATIMA MARZOUKI - RESTAURANT EL WARDA - Draakstraat 4 - 2018 Antwerpen

Pastilla met kip en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Pastilla met kip
60 min + 20 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Peren-en-hazelnotenpastilla
35 min
Bekijk recept
Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Ramadanrecept Pastei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept