Pittige gestoofde groene kool met paprika

4
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kool in repen, de paprika in stukjes en de peper in ringetjes.
  • 2 Bestrooi de kippenboutjes met wat currypoeder.
  • 3 Verhit 3 eetlepels margarine in een brede diepe pan. Bak de kippenboutjes hierin rondom bruin. Haal ze even uit de pan en leg ze op een bord. Doe de kool, de paprika en de rode peper in de pan, strooi de rest van het currypoeder erover. Omscheppen.
  • 4 Voeg het Knorr Bouillonketeltje Kip toe, laten smelten en erdoor scheppen. Leg de kippenbouten terug in de pan tussen de kool. Voeg een flinke scheut heet water toe en laat het gerecht met een deksel op de pan op een matig vuur in 35-45 minuten gaar worden.
  • 5 Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water gaar, ca. 20 minuten. Afgieten en fijnstampen.
  • 6 Pel en snipper in de tussentijd de ui.
  • 7 Verhit 1 eetlepel margarine in een kleine pan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten op een laag vuur. Roer de ui met margarine door de puree. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en roer het door de puree.
  • 8 Verdeel de gestoofde kool met kippenboutjes over 4 warme borden en schep de puree ernaast.

Pittige gestoofde groene kool met paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept