Mini-carpaccio van wortel met komijn

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortel en schaaf in flinterdunne plakjes.
  • 2 Rooster het komijnzaad 3 min. in een droge hete koekenpan. Schud de pan alsmaar heen en weer. Laat het komijnzaad op een bordje afkoelen.
  • 3 Breng ½ l water met het Bouillonketeltje aan de kook. Voeg het komijnzaad en de plakjes wortel toe en kook de wortel 3 min. Schep de plakjes wortel uit het vocht en leg ze in een schaaltje.
  • 4 Meng de azijn met de mosterd, 1 dl van de bouillon en de olijfolie. Giet de dressing over de wortel en laat de wortel trekken: minimaal 1 uur maximaal 24 uur.
  • 5 Haal de peterselieblaadjes los van de takjes.
  • 6 Leg de plakjes wortel overlappend in 2 banen op 4 borden. Leg de plakjes kalkoenfilet als een roos aan de andere kant van het bord. Druppel wat dressing uit het schaaltje op de kalkoen en de borden. Bestrooi met de blaadjes peterselie.

Mini-carpaccio van wortel met komijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept