Fazantfilets met groene peper

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze van elkaar kunt losmaken.
  • 3
    Voorbereiding
    (20 min.)
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en kleur er het vlees in (± 2 min. langs elke kant). Kruid met peper en zout.
  • 5 Zet het vuur zachter en voeg een scheutje wildfond toe. Laat afgedekt nog 6 min. garen. Voeg tussenin nog wat wildfond toe.
  • 6 Verwarm de cognac, giet over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Als de vlam gedoofd is, haalt u het vlees uit de pan. Hou het warm.
  • 7 Voeg de rest van de wildfond toe en breng aan de kook. Doe er na 2 min. 2 dl room bij en 1 koffiel. mosterd. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  • 8 Giet de saus door een zeef en werk af met de groenepeperbolletjes. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.
  • 9 Afwerking1
  • 0 Snij de fazantenborstfilets in vrij dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met gestoomde worteltjes of gegarneerde artisjokbodems en kroketjes.

Fazantfilets met groene peper is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet met spek en paddenstoelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde fazantfilets
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Fazantfilets Met Gekonfijt Witloof En Een Saus Van Spruitjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept