Surinaams stoofpotje of Duiveltjes vlees . En

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Duiveltjesvlees is erg lekker bij rijst, maar pas ook perfect bij patat.
  • 2 Maak de marinade van de rode wijn azijn, tomatenketchup, ketjap manis, half zakje nasikruiden en de sambal. Voor wat betreft de sambal: ik heb zelf vaak veel verschillende sambals in huis, hiermee kun je variëren. Zelf gebruik ik altijd meer sambal dan de drie theelepels, maar dat ligt er aan hoe pittig je hem wilt. En je kunt ook kiezen voor slechts één soort sambal. Versnipper de ui en voeg de ui toe aan de marinade.
  • 3 Snij het vlees in kleine blokjes en voeg dit aan de marinade toe. Voor het varkensvlees kun je hamlapjes, varkenslapjes of poulet gebruiken. Mocht je niet van varkensvlees houden dan kun je hiervoor ook prima kip of kalkoen gebruiken.
  • 4 Laat het vlees circa een half uur tot een uur intrekken. Hoe langer hoe beter!
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie in een wok of een braadpan. Haal het vlees uit de marinade (ik doe dit altijd gewoon met de hand zodat er niet zo veel marinade aan vast blijft plakken) en schroei het vlees vervolgens op hoog vuur dicht. Wanneer het vlees is dicht geschroeid, draai je het vuur laag en laat het zachtjes sudderen. De tijd is afhankelijk van het vlees dat je gebruikt
  • 6 Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Wanneer het vlees bijna gaar is voeg je hier de champignons aan toe. Wanneer ook de champignons gaar zijn voeg je een flinke eetlepel pindakaas aan het geheel toe en roer goed door.
  • 7 heerlijk met frisse komkommersalade.
  • 8 Bron Plazilla
  • 9 500 gr kalkoenreepjes of reepje kipfilet.1
  • 0 2 knoflookteentjes fijngesnipperd1
  • 1 2 grote uien fijngesnipperd1
  • 2 1 klein bakje champignons in fijne stukjes gesneden1
  • 3 1 el nasi of bami kruiden 1
  • 4 2 dl slankroom 1
  • 5 1 dl volle melk1
  • 6 4 el balsamicoazijn1
  • 7 6 el ketjap manis (zoete soja-saus)1
  • 8 6 el tomatenketchup1
  • 9 2 el pindakaas met stukjes2
  • 0 1 el Luikse stroop 2 tl sambal
    Voorbereiding
    swijzeHet vlees uitbakken in 2 el olie, als het vlees niet meer roze ziet, de uien en de knoflook toevoegen en alles laten bakken tot het het begint te kleuren. Hierna de champignons toevoegen en laten meebakken. De nasi-kruiden toevoegen en alles goed onder elkaar roeren. Even van het vuur afnemen en dan de balsamicoazijn, ketjap, tomatenketchup, pindakaas, stroop en sambal toevoegen. Terug op het vuur zetten en even laten inkoken. De room en de melk toevoegen en een klein uurtje laten pruttelen op ‘n zacht vuurtje.Lekker met rijst.

Surinaams stoofpotje of Duiveltjes vlees . En is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surinaamse erwtensoep van tante Joos
46 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kerriekip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksi alesi met zoutvlees en garnalen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dhal Met Rijst (Surinaams-Hindoestaans)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept