1 Verwarm de oven voor op 225°C. Wrijf de kip aan de binnenkant in met de helft van de pesto (je kunt de kip tot gebruik koel bewaren, laten marineren en later bereiden, of meteen braden). Bestrooi de kip met ½ tl peper en 1 tl zout.
2 Zet de kip in een grote ovenvaste schaal en braad hem in ca. 20 min. lichtbruin. Was ondertussen alle groenten (ook de ui en knoflook met schil) goed. Schil de wortelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette in grove stukken en de aardappelen in achten. Meng de groenten met de aardappelen en roer er 1 el pesto door.
3 Zet de oven na 20 min. op 175°C, leg de gemengde groenten om de kip in de schaal en braad nog 30 min. Schep de groenten geregeld om. Verdeel de rest van de pesto over de kip en laat in nog 10 min. gaar worden. Verdeel de kip en de groenten aan tafel.
Gebraden Pesto Rosso kip met geroosterde groenten is een recept van Solo Open Kitchen