Lekker winters parelhoen met zuurkool uit de oven

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De parelhoen wordt omwikkeld met ontbijtspek waardoor deze niet zo snel kan uitdrogen. Deze ligt op een bedje van zuurkool in witte wijn. Nadat de pan een uurtje in de oven heeft gestaan is de parelhoen erg smakelijk met het ontbijtspek en de gegaarde zuurkool in witte wijn. Heb je er al zin in? Het is ECHT lekker en super makkelijk. Ik maak er graag smeuïge aardappelpuree en homemade appelmoes bij. Mmm……
  • 2 Leg de zuurkool in een ovenbestendige braadpan met dikke bodem en pluk de zuurkool met je vingers of een vork los. Schenk er een goede scheut witte wijn overheen. Verdeel de laurier, kruidnagel en jeneverbessen over de zuurkool en breng op smaak met een beetje peper en eventueel zout. Leg de parelhoen boven op de zuurkool en verdeel de plakjes ontbijtspek over de parelhoen zodat deze in z’n geheel bedekt is.
  • 3 Plaats een ovenbestendige deksel op de braadpan en zet de pan voor ongeveer 70 minuten in de oven of totdat de parelhoen gaar is.
  • 4 Homemade appelcompote:
  • 5 1,5 kilo appels( Jonagold en goudrenet), geschild en in blokjes gesneden – snufje kaneel (1/4 theelepel) – bodempje water.
  • 6 Doe de stukjes appel in een pan en zorg dat er een bodempje water in de pan zit. Strooi er de kaneel overheen en kook de appels zachtjes gaar. Roer af en toe de appels en kijk of er nog vocht in de pan zit. Wanneer het te droog wordt kun je nog een klein scheutje water toevoegen.
  • 7 Laat de appelmoes afkoelen en schep deze daarna in gesteriliseerde potten.

Lekker winters parelhoen met zuurkool uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly 3 potten à 300 ml
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker vruchtenpannetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuur Iers rundvlees
2 uur-
Bekijk recept