Marokkaanse Kip Bastilla

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uien in blokjes en fruit het in wat olie. Bak vervolgens de kipfilet en de peterselie mee. Gooi de rest van de kruiden en erbij. Vul aansluitend de pan zodanig met water totdat de kipfilet niet meer te zien is en laat je het allemaal gaar worden.
  • 2 Ondertussen laat je de amandelen koken in een pan met water, als ze klaar zijn, haal je de schil weg en doe je het in de keukenmachine/ blender. Doe de amandelen in een schaal en doe daar wat suiker en kaneel bij.
  • 3 Zodra de kip gaar is, haal je deze met een sleef uit de pan en laat je deze uitlekken in een vergiet. Haal vervolgens de kip met je vingers uit elkaar zodat je sliertjes krijgt.
  • 4 Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Doe 2 eieren bij de saus en roer het tot dat de eieren gaar zijn.
  • 5 Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant over elkaar (zorg dat de plakjes elkaar iets overlappen) op een bebloemde tafel. Rol de balderdeeg met een roller uit tot één grote plak (zorg ervoor dat je aan alle kanten van de ovenschaal circa 5 cm over hebt).
  • 6 Je doet de bladerdeeg op de overnschaal of bakblik met bakpapier. Vul deze vervolgens eerst met een laagje kipfilet daarna een laagje amandelen en daarna de saus met eieren. Zo ga je verder tot je eindigt met een laagje kip.
  • 7 Pak nu de twee overgebleven plakjes bladerdeeg en rol deze weer uit, leg deze vervolgens op de kip zodat alles goed bedekt is. Besmeer de bovenkant van de bladerdeeg met ei en doe hem in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op ongeveer 200 graden.

Marokkaanse Kip Bastilla is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bastilla met kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bastilla Van Kip En Groenten
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Bastilla Met Kip En Amandelen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Bastilla Met Kip En Amandelen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept