De gezonde "kapsalon".

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • 2 Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dunne frietjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe.
  • 4 Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
  • 5 Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • 6 Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • 7 Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • 8 Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes.
  • 9 Snijd de peper fijn.1
  • 0 Kapsalon maken1
  • 1 Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas.1
  • 2 Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.1
  • 3 Meng voor de knoflooksaus 2 el halvanaise met 2 teentjes gesnipperde knoflook wat citoensap naar smaak , 1/2 bosje bieslook gesnipperd en peper en zout.1
  • 4 Kapsalon afmaken1
  • 5 Snijd de ijsbergsla in reepjes.1
  • 6 Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.1
  • 7 Tip:1
  • 8 Shoarmakruiden maken. Meng van alle onderstaande kruiden 1 theelepel van ieder goed door elkaar. paprikapoeder,knoflookpoeder,gemberpoeder,korianderpoeder, kurkuma,komijnpoeder

De gezonde "kapsalon". is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine tatins van gekonfijte sjalotten met schilfers parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken noedels met pikante gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept