Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 30 min restaurant Hoofdgerecht link Solo Open Kitchen print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees te gaan halen.
  2. Maak het zelf, want het staat binnen 30 minuten op tafel is veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht nog bovendien!
  3. Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
  4. Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
  5. Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
  6. Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
  7. Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
  8. Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
  9. Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.1
  10. Serveertips1
  11. Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.1
  12. Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!1
  13. ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.1
  14. Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.
Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees) is een recept van Solo Open Kitchen

Receptenzoeker