Honingkip

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat! Dit gerecht smaakt heerlijk en ziet er bovendien prachtig uit.
  • 2 Voor de saus:
  • 3 25 g boter
  • 4 1 teen knoflook, geperst
  • 5 sap van 2 citroenen
  • 6 2 el honing
  • 7 Aan de slag!
  • 8 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 9 Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en leg ze op een bakplaat.1
  • 0 Snijd de aardappels in stukken van 3-4 cm en leg ze samen met de takjes tijm tussen de kip.1
  • 1 Besprenkel de kip en aardappels met olijfolie.1
  • 2 Schuif de bakplaat in de oven en bak de kip en aardappels ca. 30 minuten.1
  • 3 Smelt voor de saus intussen in een pannetje de boter met de knoflook.1
  • 4 Voeg het citroensap en de honing toe en verwarm de saus 2-3 minuten op laag vuur.1
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.1
  • 6 Schenk de honing-citroensaus over de kip en aardappels op de bakplaat.1
  • 7 Bak de kip nog 5 minuten in de oven.1
  • 8 Dien op met gekookte sperziebonen of een grote groene salade.1
  • 9
    Voorbereiding
    stijd: 45 minuten, inclusief oventijd.

Honingkip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met koekkruiden, chocolade en gebraden honingkip
140 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Honingkip met perzik
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade Met Honingkip
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade Met Mosterd-Honingkip
20-30 min -
Bekijk recept

Rodekool met koekkruiden, chocolade en gebraden honingkip
140 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Honingkip met perzik
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade Met Honingkip
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade Met Mosterd-Honingkip
20-30 min -
Bekijk recept