Kalkoenfilet met gandaham en roquefort

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 180°.
  • 2 Pel de ui en schraap de wortel, snij vervolgens in niet te fijne blokjes.
  • 3 Verhit in een braadslede 2 el olijfolie en 1 el solo en bak de kalkoenfilet aan alle kanten mooi bruin, kruiden met pezo.
  • 4 Voeg de ui, wortel, tijm en het laurierblad toe en zet de braadslede ongeveer 30 minuten in de warme oven.
  • 5 Haal het vlees uit de braadslede en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • 6 Snij het vlees in 8 plakjes en leg op elk plakjes een half schijfje gandaham en een stukje kaas.
  • 7 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  • 8 Leg de plakjes vlees in de ovenschaal en zet deze gedurende 10 minuten in de nog warme oven.
  • 9 Doe ondertussen het braadvocht van het vlees samen met de bouillon in een steelpannetje en laat dit inkoken tot een lichtgebonden saus.1
  • 0 Zeef de saus, kruid af met pezo en laat er eventueel een klonje hoeveboter in smelten, dan bekom je een mooie glanzende gebonden saus.1
  • 1 Dresseer het vlees op 4 warme borden, strooi er wat peterselie over, napperen met de saus en dien op met gebakken spruitjes en kroketjes.

Kalkoenfilet met gandaham en roquefort is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tosti op z'n Amerikaans
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kalkoenfilet en kaassaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept