De allerlekkerste Indische kip.

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden.
  • 2 Fruit de ui, peper en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn, gember-siroop en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap ) De kip terug in de pan en warm goed door.
  • 3 Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillon-poeder toe. Laat het gerecht ca 5 min. sudderen.
  • 4 Vlak voor serveren de taugé toevoegen aan het gerecht.
  • 5 ( eventueel bestrooien met seroendeng naar smaak ).
  • 6 TIP: Bak roerbak-groenten mee met de ui.
  • 7 Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemengde salade. of komkommer
  • 8 Lekker met rijst en kroepoek.
  • 9 .

De allerlekkerste Indische kip. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept