Scharrelkip met sinaasappelvulling

4
85 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 voorbereiden (U kunt deze stap al 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.)
  • 2 Bestrijk de kip met 50 g boter. Bestrooi met peper. Leg hem met de borst naar boven in een met bakpapier beklede braadslee. Bedek de bovenkant met 1½ pakje ontbijtspek (barderen). Steek de helft van de takjes tijm tussen de kip en het spek, zodat de tijm goed aan de zijkant blijft zitten. Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood boven een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2 el sap, het fijngesneden ontbijtspek, de knoflook, de rest van de boter en de olie toe en meng alle ingrediënten. Vul de holte tussen de poten van de kip met het mengsel en de rest van de tijm en bind de poten dicht met keukentouw. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast als u deze niet meteen gaat braden.
  • 3 2 afmaken
  • 4 Laat de kip in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de kip in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Lekker met ovenschaal zoete aardappel en met pecannoten en rozijnen* (koelvers).

Scharrelkip met sinaasappelvulling is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scharrelkip met sinaasappelvulling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Sinaasappeltompouchen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept