Patrijs met groene kool

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de halve kool. Snijd hem in vier. Schik hem in een gietijzeren pot.
  • 2 Snijd 2 dikke wortelen in schijfjes en leg ze bij de kool. Snijd het spek in reepjes. Voeg het samen met de laurier, tijm, sjalotten en kippenbouillon aan de pot toe.
  • 3 Laat dit mengsel 1 uur op een zacht vuurtje smoren.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Bak de patrijzen aan. Kleur ze verder in de oven gedurende 15 minuten.
  • 6 Laat ze vervolgens verder garen op een zacht vuur gedurende 1 uur. Voeg er een stuk braadworst aan toe of op het laatste moment enkele schijven bloedworst.
  • 7 Versnijd de patrijzen. Stamp de kool lichtjes met wat braadvocht. Werk er op het laatste moment, indien voorhanden, 1 eetlepel vleesglace door.
  • 8 Verdeel de kool over de borden. Leg daarop de stukken patrijs, de schijfjes worst of bloedworst en de wortelen.
  • 9 Garneer met natuuraardappelen.

Patrijs met groene kool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept