Kip met champignons in crème fraîche

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de stukken kip met pezo. Verhit 1 eetlepel olie en wat solo in een braadpan. Bak de stukken kip rondom bruin. Keer regelmatig om. Voeg 2 eetlepels water toe en dek de pan af. Braad de kip ca. 15 minuten op matig vuur. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons enkele minuten, kruid met pezo. Verwarm de calvados in een kleine pan, schenk over de kip en flambeer de kip (opgepast, niet onder de dampkap). Haal de kip uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie Doe de crème fraîche in de braadpan en verwarm al roerend op matig vuur. Schep de kip terug in de braadpan, voeg de champignons toe, strooi er peper over en meng goed. Dresseer de kip op warme borden, nappeer met de champignonssaus en serveer met appelmoes of een gemengde sla met tomaat en frietjes of kroketten.

Kip met champignons in crème fraîche is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept