Ganzenlever

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op T°4 - 120° C en plaats er 2 borden in.
  • 2 Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes (ongeveer 300 g).
  • 3 Verwarm een pan zonder vetstof op een hoog vuur en bak hierin de stukjes ganzenlever ongeveer 1 min per kant (afhankelijk van de dikte), kruid met peper en zout, en leg op een warm bord. Dek af met een keukendoek en zet in de uitgeschakelde oven.
  • 4 Verwijder het vet uit de pan (niet schoonvegen). Verwarm opnieuw op een hoog vuur, bak er de meloenblokjes 1 min in, kruid licht met peper en zout en leg ze op het tweede bord in de oven.
  • 5 Giet de azijn in de pan, verwarm op een matig vuur en roer de braadresten los. Laat voor de helft inkoken. Voeg de compote toe en verwarm 1 min.
  • 6 Schik de meloenblokjes in het midden van een bord in een metalen ring. Leg er de stukjes ganzenlever op, lepel de saus rondom en dien dadelijk op.
  • 7 Serveer met licht geroosterd meergranenhouthakkersbrood.

Ganzenlever is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept