Cajun crabcakes met limoen-kruidenmayonaise

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het krabbenvlees goed uitlekken en knijp er het laatste vocht met de hand uit. Verkruimel de krab in een kom en voeg er het broodkruim, het gemberpoeder, het paprikapoeder en de cayennepeper aan toe. Snipper de lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan de krab. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper, snipper hem heel fijn en voeg hem toe aan de krab. Rasp ongeveer een theelepel limoenzeste boven de kom. Meng alles goed door elkaar tot een homogene massa.
  • 2 Scheid het eigeel van het eiwit. Roer het eigeel en de mayonaise door de krab. Klop het eiwit luchtig en spatel het onder de krab. Kruid af met zeezout en versgemalen peper en laat een kwartiertje rusten in de koelkast.
  • 3 Bereid de dipsaus. Roer hiervoor de yoghurt los en voeg er al roerend de mayonaise aan toe. Hak de koriander- en de muntblaadjes fijn en meng ze onder de dipsaus. Werk af met het sap van een halve limoen, wat zeezout en vergemalen zwarte peper.
  • 4 Verhit 2 cm Solo frituurolie in een diepe pan. Vorm platte koekjes van ongeveer 2 cm dik van de krab en bak ze ongeveer een minuut aan elke kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • 5 Laat de crabcakes even uitlekken op keukenpapier en laat ze afkoelen op een rooster. Zet de dipsaus in het midden van een grote schaal, schik er de afgekoelde crabcakes omheen en serveer.

Cajun crabcakes met limoen-kruidenmayonaise is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sandwich zalm met kruidenmayonaise
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje gehaktbal met uitjes
20 min-
Bekijk recept
Lekkerbekjes met kruidenmayonaise
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met rozemarijnaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Texmex runderreepjes met babyromaine
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy cajun kabeljauw
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept