Papillot met langoustines en jonge prei

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de prei schoon en snij in fijne schijfjes.
  • 2 Laat een klontje Solo warm worden in een wok. Als ze begint te dampen, voeg je de prei toe. Roerbak op hoog vuur gedurende 1 minuut. Schep de prei uit de wok en hou bij.
  • 3 Laat de laatste ring en het staartstuk van het pantser aan de langoustinestaart. Maak een ondiepe insnijding in elke langoustine en verwijder het zwarte darmkanaal.
  • 4 Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met wat Solo Vloeibaar.
  • 5 Verdeel de prei over de 4 stukken. Leg op elke portie 5 langoustinestaarten.
  • 6 Bestrooi met fijngehakte verse munt. Giet over elke portie wat citroensap. Giet een streepje olijfolie over de langoustines. Kruid met peper en zout.
  • 7 Plooi de papillotten toe zodat ze luchtdicht worden.
  • 8 Laat 5 minuten bakken in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210° C.

Papillot met langoustines en jonge prei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept