sint-jacobsnoten met verfijnde broccolicreme

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 Laat de sint-jacobsnoten ontdooien en dep ze goed droog.
  • 3 Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
  • 4 Snij de spekblokjes in nog kleinere stukjes.
  • 5 Snipper de sjalot fijn.
  • 6
    Voorbereiding
    :
  • 7 Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Hou warm
  • 8 Bak de speksnippers krokant zonder vetstof en laat uitlekken op keukenrol.
  • 9 Smelt 1 koffielepel boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Bestrooi met bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.overgiet met kalfsfond en roer goed tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout. 1
  • 0 Smelt 2 eetlepels boter in de pan van het spek en bak de sint-jacobsnoten 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. 1
  • 1 Afwerking:1
  • 2 Verdeel de broccolicreme in een streep over de borden en schik er telkens 3 sint-jacobs noten op. Bestrooi met de krokante spekblokjes en werk af met luzernekiemen. Lepel er de saus rond.

sint-jacobsnoten met verfijnde broccolicreme is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

romige broccolicreme met sint-jacobsvruchten met
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccolicrème met feta en munt
20 min
Bekijk recept
Broccolicreme
10-20 min -
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept