Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vraag je vishandelaar de sint-jakobsschelpen te openen. Maak de lege schelpen schoon. Verwijder vezels en zwarte deeltjes van de zeevruchten, spoel ze schoon en veeg ze droog met keukenpapier. Of koop schoongemaakte St Jacobs en gebruik ovenvaste schaaltjes.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak dan een sausje door de fijngehakte peterselie te mengen met de olijfolie, de knoflook en zout en peper.
  • 3 Besmeer de schelpen ( schaaltjes)met de saus. Leg de zeevruchten in de schelpen, giet er een beetje wijn bij, bestrooi met het paneermeel en bak 10 minuten in de oven. Serveer meteen. Een heerlijk gerechtje.
  • 4 Bron Culy .nl eigen foto

Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venetiaans gebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Farfalle op z’n Venetiaans
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenossobuco
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept