Gebakken schol met citroen, peterselie

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg bouillonpoeder in plaats van zout toe om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  • 2 Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel fijn. Kook de broccoli 8 minuten in kokend water met een mespuntje bouillonpoeder. Giet af.
  • 3 Boen in de tussentijd de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Halveer de citroen en pers deze uit.
  • 4 Hak de augurkjes en peterselie fijn. Meng de bloem met 1 eetlepel bouillonpoeder en de citroenrasp. Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met het mengsel.
  • 5 Laat een grote pan (of 2 kleinere) op hoog vuur heet worden. Giet 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en plaats de filets naast elkaar in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant. Voeg de augurkjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg de peterselie toe en een beetje citroensap naar smaak.
  • 6 Meng de broccoli met de resterende eetlepel vloeibare margarine. Breng op smaak met zwarte peper.
  • 7 Leg een visfilet op de vier voorverwarmde borden en schep de citroen-, peterselie- en augurkgarnituur apart erbij. Meng de rest van de garnituur uit de pan met de uitgelekte pasta. Voeg naar smaak citroensap en peper toe.
  • 8 Verdeel de pasta en de broccoli over de borden.

Gebakken schol met citroen, peterselie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept