Calamares met pikante tomatensaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de oven voor op 200°C.
  • 2 Verdeel de trostomaatjes over een ingevet bakblik, besprenkel met balsamico en rooster ze ongeveer 20 minuten.
  • 3 Schil en snipper het teentje knoflook fijn en meng het met 2 eetlepels Solo. Laat hierin de inktvis even marineren en kruid af met peper en grof zeezout.
  • 4 Snijd de chorizo in kleine blokjes. Schil en snipper de knoflook en ui en laat ze in een antikleefpan aanstoven met een eetlepel Solo. Doe er de ansjovis, de chorizo en de tomaten uit blik bij en laat even verder stoven.
  • 5 Maak een papilotte van aluminiumfolie, voeg de saus toe en doe er de balsamico of wijnazijn bij. Hak de bladpeterselie grof en voeg bij. Vouw de papilotte dicht en zet op de barbecue.
  • 6 Klem de inktvis tussen een grillrooster en laat hem garen (5-8 minuten, de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de inktvis).
  • 7 Verdeel de gegaarde inktvis in 4 porties en serveer hem met de pikante tomatensaus en de geroosterde trostomaatjes.

Calamares met pikante tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept