Pangasius met kappertjes met risotto met knoflook

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de broccoli in roosjes. Pel en hak de knoflook fijn.
  • 2 Rasp de citroenschil. Snijd 4 dunne plakjes van de citroen en pers de rest uit.
  • 3 Meng 1 eetlepel vloeibare margarine met de kappertjes, een snufje zout, ca. 1 theelepel grof gemalen peper en de helft van de knoflook en de geraspte citroenschil.
  • 4 Vet de bodem van een ovenvaste schaal in met een klein beetje vloeibare margarine. Leg de stukjes pangasiusfilet naast elkaar in de schaal. Verdeel het kappertjesmengsel over de vis en vouw de filets dubbel.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 6 Breng 1 l water met de Bouillonketeltjes aan de kook. Even roeren.
  • 7 Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de rest van de knoflook en citroenschil ½ min. Schep de rijst erdoor. Voeg Ÿ van de kokende bouillon en het citroensap toe. Laat de risotto in ca. 20-25 min. gaar worden. Geregeld roeren. Voeg als de risotto al droog begint te worden voordat de rijst gaar is meer bouillon toe. Voeg peper naar smaak toe.
  • 8 Zet de schaal met pangasius in de oven en laat de vis in ca. 10 min. gaar worden.
  • 9 Kook de broccoli in 5-7 min. in kokend water met wat zout gaar. Afgieten en omscheppen met 1 eetlepel vloeibare margarine en grof gemalen peper.1
  • 0 Schep de risotto in 4 mooie kommetjes en zet deze op 4 grote warme borden. Leg de vis met wat van het kookvocht en kappertjes naast de risotto en schep de broccoliroosjes erbij. Zet de plakjes citroen in de risotto.

Pangasius met kappertjes met risotto met knoflook is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept