Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 2 timer 30 min restaurant Hoofdgerecht link Solo Open Kitchen print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Iedereen zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houd je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt.
  2. Was de tomaten en halveer ze.
  3. Snijd de paprika in blokjes en deel de uien in partjes van vier. Snipper de knoflookteentjes fijn.
  4. Ontdooi de gamba`s als je diepvries hebt, dep de visfilets droog met keukenrol.
  5. Neem een hapjespan met glazen deksel of neem een ovenschaal. Doe er olijfolie in. Kruid de vis met zout en peper en leg in de pan. Leg om de vis heen de tomaat, ui en paprikablokjes.
  6. Royaal kruiden met de Mediterrane kruiden. Leg de gamba`s erbij.
  7. Verdeel er de knoflook en wat olijfolie over de groenten en sprenkel wat citroensap over de vis. Nu lekker opwarmen en dan klein beetje visbouillon toevoegen voor de smaak. Niet laten koken, maar gewoon 15-20 minuten in de pan laten staan. De vis wordt glazig, even erin prikken en proeven. Niet te lang want de vis mag niet droog worden. In de oven kan ook in een ovenschaaltje, gewoon 20-25 minuten laten garen op 160 graden.
  8. Als het klaar is garneren met nog een heel klein beetje verse citroensap en verse peterselie. Nu heb je een geweldig lekker en gezonde maaltijd .
  9. Serveertips1
  10. Lekker met gekookte kriel met peterselie of gebakken krieltjes met wat paprikapoeder, rozemarijn en wat zeezout.
Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !! is een recept van Solo Open Kitchen

Receptenzoeker