Staartvis met pasta en gebakken schorseneren

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (20 min.)
  • 3
    - Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  • 4
    - Rasp de citroen.
  • 5
    - Schil de schorseneren, snij in stukken van 4 cm en leg in water met wat citroensap in.
  • 6
    - Hak de peterselie fijn.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 (25 min.)
  • 9 Kook de schorseneren 6 à 8 min. in lichtgezouten water en giet af.1
  • 0 Kruid de staartvisfilets aan beide kanten met de zwarte peper en zout en bebloem lichtjes.1
  • 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de filets 5 min. aan elke kant zodat ze mooi bruin zijn.1
  • 2 Kook intussen de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.1
  • 3 Doe de visfond samen met de lichte room in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met zwarte peper en zout en voeg de geraspte citroenschil toe.1
  • 4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de schorseneren mooi goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.1
  • 5 Meng de pasta met de schorseneren en voeg de roomsaus en de helft van de fijngehakte peterselie toe. Meng goed.1
  • 6 Afwerking1
  • 7 Verdeel de pasta met de schorseneren over de borden. Leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie.

Staartvis met pasta en gebakken schorseneren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept

Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische staartvis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van staartvis met laurier en parmezaan
Hoofdgerecht
Bekijk recept