Scheermessen in de oven

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°. Kook water met citroensap, knoflook en zout en leg de scheermessen er ± 1 minuut in tot ze open gaan.
  • 2 Giet het water af en spoel de schelpen onder koud water.
  • 3 Haal het witte vlees eruit en snijd het in grove stukken.
  • 4 Leg de lege schelphelften met de bolle kant op de bakplaat.
  • 5 Bak de sjalot aan, bak de tomaatblokjes even mee.
  • 6 Voeg daarna de gehakte bieslook of peterselie toe en meng alles met het vruchtvlees.
  • 7 Vul de schelphelften met de mengeling, overstrooi met Parmezaanse kaas en zet ze een tweetal minuten in de oven.

Scheermessen in de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Scheermessen met paprika, lente-ui en sesam
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliolini met zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept