GARNALEN IN EEN JASJE, met sojasaus

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 .
  • 2 Materialen
  • 3 Frituurpan of wok
  • 4 .
  • 5 Bij het klassieke Japanse tempuragerecht wordt het tempurameel aangemaakt met water. Hier wordt bier gebruikt en dat smaakt net een tikje anders.
  • 6 Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius, zodat deze goed heet kan worden.
  • 7 Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje
  • 8 Pel de gamba's, maar laat het onderste stukje van de staart zitten.
  • 9 Maak een beslag van het tempurameel en het bier.1
  • 0 Haal de gamba's door het beslag en frituur de gamba's in hete olie goudbruin (met 5 gamba's tegelijk gedurende 2-3 minuten)1
  • 1 .1
  • 2 Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura

GARNALEN IN EEN JASJE, met sojasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept