Gebakken rogvleugel met zuiderse puree

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • 2 Snij de olijven, de zongedroogde tomaten en de ansjovisfilets in stukjes. Meng met de kappertjes.
  • 3 Plet de gekookte aardappelen en meng er de zuiderse mix door. Voeg er de olijfolie aan toe tot je een smeuige puree krijgt. Kruid met peper en zout.
  • 4 Doe de trostomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met de oregano en peper en zout. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
  • 5 Spoel de rogvleugels. Dep ze droog met keukenpapier. Bak ze in ruim boter aan beide kanten snel goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • 6 Serveer de rog met de zuiderse puree en de trostomaatjes. Werk af met een takje oregano.
  • 7 Besprenkel met wat olijfolie

Gebakken rogvleugel met zuiderse puree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept