Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

8
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een heel erg lekker borrelhapje . Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.
  • 2 Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen.
  • 3 Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.
  • 4
    Voorbereiding
    swijze
  • 5 Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
  • 6 Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.
  • 7 Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen.
  • 8 Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.
  • 9 Serveertips1
  • 0 Heerlijk bij een glas witte wijn.

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept
Zalmrolletjes met limoenricotta
10 min Snack
Bekijk recept
Snelle zalmmousse
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept