Mousse van heilbot met peterselieroom

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in koud water
  • 2 Breng de visbouillon aan de kook
  • 3 Haal van het vuur en voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe
  • 4 Laat afkoelen
  • 5 Snij de heilbot in kleine stukjes
  • 6 Voeg bij de stukjes heilbot bij de visgelei en mix fijn
  • 7 Klop 2 dl room stijf en spatel deze onder de heilbotpuree
  • 8 Smeer een rechthoekige terrine in met wat olijfolie en beleg met plastiekfolie
  • 9 Doe er de vismousse in en laat enkele uren opstijven in de koelkast1
  • 0 Maak de sla schoon en snij ze in fijne reepjes1
  • 1 Vorm een krans met de gesneden sla op koude borden1
  • 2 Klop de rest van de room lichtjes op en meng er de peterselie onder1
  • 3 Kruid met peper en zout1
  • 4 Haal de opgesteven heilbotmousse uit de terrine, snij ze in schijven en verdeel op de borden1
  • 5 Versier met een takje dille, een mespunt zalmeitjes en lepel er wat peterselieroom rond1
  • 6 Rooster het (toast)brood, snijdt het in driehoekjes en leg op de sla als afwerking

Mousse van heilbot met peterselieroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep met peterselieroom
10 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-linzensoep Met Peterselieroom
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met peterselieroom en ei
0 min
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept