Zeebaars op oosterse wijze

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Smeer een groot stuk dikke aluminiumfolie in met de olie en leg de vis erop. Schik de plakken limoen in de vis en bestrooi hem met de lente-uitjes, het worteltje, de gember en de knoflook. Besprenkel met de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de blaadjes koriander. Neem de uiteinden van de folie samen en draai ze vast, zodat het pakje goed is gesloten. Leg het op een bakplaat. Laat 30-35 minuten bakken, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt (open de folie om dit te controleren).
  • 2 Doe ondertussen de noedels in een pan met kokend water, breng weer aan de kook en laat 3 minuten sudderen. Of kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok, voeg de uien en de knoflook toe en laat 30 seconden op een hoog vuur bakken. Doe de taugé erbij en laat 1 minuut bakken, of tot die zacht is. Voeg de noedels toe, samen met de sojasaus. Laat 2-3 minuten op een hoog vuur bakken, terwijl u goed roert.
  • 3 Neem de vis uit de oven, haal hem uit de folie en leg hem op een voorverwarmde schotel. Garneer met de blaadjes koriander en de limoenhelften. Serveer de vis in stukken, met de noedels.

Zeebaars op oosterse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept