Gefrituurde pladijsfilet met zurkelpuree

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid 2 el bloem met pezo, klop het ei los.
  • 2 Spoel de pladijsfilets,dep ze droog, haal ze eerst door de gekruide bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.
  • 3 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • 4 Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water, giet af en laat ze uitdampen op het gedoofde vuur.
  • 5 Plet de aardappelen met een pureestamper of door een roerzeef tot een smeuïge puree, giet er scheutje melk of room bij en 1 el solo.
  • 6 Spoel de zurkel en laat uitlekken, stoof kort aan in 1 el solo samen met de bieslook, voeg bij de aardappelpuree, breng op smaak nootmuskaat en pezo.
  • 7 Bak de pladijsfilets in hete olie, laat uitlekken op keukenpapier.
  • 8 Schik de filets op warme borden, met de aardappelmousseline en serveer er kruidenmayonaise bij en een partje citroen.
  • 9 Kruidenmayonaise: meng 1dl mayonaise met ½ gesnipperd sjalotje, 1 el gesnipperd bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1 el gesneden dragonblaadjes en 1 el kappertjes.

Gefrituurde pladijsfilet met zurkelpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Slakken Met Provencaalse Saus
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept