Wijting op zijn provencaals
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Solo Open Kitchen
print
Ingrediƫnten
4 wijtingen
500 gr tomaten
2 sjalotjes of ajuinen
1/4 bussel peterselie
4 dl droge witte wijn
1 visbouillonblokje
1/2 citroen
maisbloem om te binden
room
Bereiding
*Pel en hak de uien fijn.
*Pel de tomaten en snij in blokjes.
*Meng ze met de uien en fijn gehakte peterselie in een kookpot.
*Plaats de wijting op het ui,tomaat,peterselie mengsel en overgiet met de witte wijn.
*Laat ongeveer 10 min garen.
* Haal de vis uit de kookpot en houd warm in aluminiumfolie.
*Voeg citroensap, visbouillonblokje en de room toe en kruid verder af met peper/zout.
* Niet te lang koken anders schift de saus ( room) en bind met maizena.
*Leg de vis terug in de kookpot.1
*Serveer met puree.
Wijting op zijn provencaals is een recept van
Solo Open Kitchen
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Roerbakschotel met spruiten »
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt »
Spaghetti met tomaten-paprikasaus »
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus »
Visterrine met kappertjes en dragon »
Gebakken wijting met asperges en olijven »
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS »
Wijting bercy »