Tataki van tonijn met zoetzure komkommer

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de komkommer en snijd ze in lange dunne slierten. Vermeng de komkommer met de fijngehakte koriander en breng op smaak met azijn, olijfolie, suiker en kruid met peper en zout.
  • 2 Kruid de tonijn rijkelijk met peper (liefst 3 soorten peper). Schroei de tonijn daarna in de pan dicht aan alle kanten. Snijd de vis in dunne plakjes.
  • 3 Maak op een bordje een torentje van de komkommer en leg er enkele plakjes tonijn bovenop. Kruid nog even bij met zeezout en peper van de molen en werk af met een korianderblaadje.
  • 4 Serveer met geroosterd brood met blokjes tomaat en look.
  • 5 Om duimen en vingers af te likken!
  • 6 videofilmpje: http://zesta.be/recept/tataki-van-tonijn-met-zoetzure-komkommer

Tataki van tonijn met zoetzure komkommer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ossenhaas tataki met noedels en radijs
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tataki van zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tataki van rund, salade van vergeten groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tataki van gegrild rundvlees met een salade van komkommer, avocado en pindanoten
6 min Hoofdgerecht
Bekijk recept