Zeebaars met spinazie en sinaasappel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de vis onder stromend water en dep droog.
  • 2 Kuis de venkelknol en snij in de lengte in julienne (reepjes).
  • 3 Pers 1 sinaasappel uit, schil de 2 andere en snij de partjes tussen de vliezen uit (a vif schillen).
  • 4 Verhit 2 el olijfolie en smoor hierin de venkel, blus met het sinaasappelsap.
  • 5 Laat enkele minuten zachtjes pruttelen, voeg dan de spinazie en de partjes sinaasappel toe, breng op smaak met pezo.
  • 6 Borstel de zeebaarsfilets in met olie en kruid met pezo.
  • 7 Gril de filets 5 à 6 minuten aan beide zijden op de hete grill.
  • 8 Verdeel de spinazie/sinaassaus over 4 warme borden en leg daar bovenop de zeebaarsfilets.
  • 9 Dien op met gekookte krielaardappeltjes.1
  • 0 A vif schillen:1
  • 1 Snij de bodem en de top horizontaal af zodat de vrucht blijft staan op het werkblad.1
  • 2 Vervolgens snijdt men met een scherp aardappelmes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg.1
  • 3 Nadien neemt men de snaasappel in de hand en snijdt men de partjes tussen de vliezen uit.

Zeebaars met spinazie en sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept