Tartaar van zeeduivel

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaat, snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 2 Hak de sjalot en de knoflook zeer fijn.
  • 3 Pers 2 limoenen uit en houd het sap bij.
  • 4 Snij de koude zeeduivelfilet met een chefmes in kleine blokjes, voeg het limoensap, de blokjes tomaat, de sjalot, de knoflook, de koriander en de bieslook toe.
  • 5 Kruid af met pezo en meng alles goed door elkaar.
  • 6 Dek af en zet minstens een uur in de koelkast.
  • 7 Snij de avocado’s doormidden en wrik er de pit uit.
  • 8 Schil vervolgens de avocado’s en snij het vruchtvlees in halve maantjes.
  • 9 Pers er een halve limoen over uit en draai de stukken avocado goed in het limoensap, om verkleuring te voorkomen. 1
  • 0 Maak een vinaigrette- meng wat olijfolie met een paar druppels limoensap, kruid af met pezo. 1
  • 1 Draai de raketsla in deze vinaigrette. 1
  • 2 Verdeel de tartaar van zeeduivel over de borden. Leg er de stukkan avocado rond en werk elk bord af met wat raketsla. 1
  • 3 Versier met wat verse koriander en bieslook.

Tartaar van zeeduivel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept