Nasi lemak met wijting

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de kokosmelk op met de pandang, voeg het water en een snuifje zout toe.
  • 2 Spoel de rijst onder koud stromend water en breng aan de kook in het kokoswater. Laat zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.
  • 3 Snijd de wijtingfi lets in kleine stukken.
  • 4 Meng de bloem met het rode kerriepoeder, de geraspte gember, het water en de sojasaus. Wentel hier de stukken wijting in en frituur ze op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Laat de ansjovisfi lets uitlekken en plet ze met de sambal.
  • 6 Schil de komkommer en snijd in dunne schijfjes. Leg op elk schijfje komkommer wat van de sambalsaus.
  • 7 Druk de kokosrijst in 4 bevochtigde kommetjes en stort ze uit op de borden. Verdeel er de gefrituurde wijtingfi lets over en schik alle garnituren erbij.

Nasi lemak met wijting is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijting bercy
0 min
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept