gegratineerde mosselen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen grondig en controleer ze. Gooi kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weg.
  • 2 Meng de olie, de knoflook en de mosselen in een pan en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
  • 3 Schud ze regelmatig om.
  • 4 Verwijder dicht gebleven mosselen.
  • 5 Meng de boter, het citroensap, de selderij en de bieslook in een kom tot kruidenboter.
  • 6 Rasp de abdijkaas boven een andere kom grof en roer de crème fraîche, de mosterd en de dragon erdoor.
  • 7 Breng beide mengsels op smaak met zout en peper.
  • 8 Laat de mosselen in een vergiet goed uitlekken, maak elke mossel los en breek één schelphelft af.
  • 9 Leg de mosselen in de schelp op een bakplaat, verdeel de selderijboter over de helft van de mosselen en verdeel het kaas-roommengsel over de rest van de mosselen.1
  • 0 Verwarm de oven voor op 200°C en gratineer de mosselen 8-10 minuten in het midden van de oven.1
  • 1 Leg de mosselen op een schaal en serveer ze warm.

gegratineerde mosselen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept