Zeebaars met citrussaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 kook het sap van de sinaasappelen en de citroen op een zacht vuurtje tot de helft in. Voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Doe er de olijfolie bij en mix met een handmixer tot een gladde saus. Houd warm.
  • 2 Snijd het vel van de zeebaars in met een scherp mes. Zo zal de filet minder opkrullen bij het bakken.
  • 3 Wrijf de filets in met wat olijfolie en bak ze in een hete pan of op de plancha.
  • 4 Leg de zeebaars op de borden, werk af met sinaasappelzeste, serveer met de lauwe saus en gekookte aardappelen.

Zeebaars met citrussaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goudbrasem in zoutkorst met boter van citrusvruchten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonnettes met citrussaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde zalmsteak met citrussaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koude asperges met warme citrussaus
0 min
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept