Roggenvleugel met jonge prei

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af en snijd vervolgens de preistengels in de lengte in Snijd de prei in stukjes van 0,5 cm. Spoel de prei onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd de blauwe kaas in kleine stukjes.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een pan waar een deksel op gaat. Voeg de prei toe, zet het deksel op de pan en stoof de prei beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  • 4 Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de stukjes blauwe kaas erdoor. Kruid het geheel met peper en zout.
  • 5 Bak de roggenvleugels in een anti-aanbakpan in half Solo/half olie. Kruid de roggevleugels na het bakken.
  • 6 Voeg de garnalen en de fijngesneden dragon op het laatste moment door de saus.
  • 7 Schik de roggenvleugels op de borden en overgiet ze met de saus.

Roggenvleugel met jonge prei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roggenvleugel met jonge prei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggenvleugel met preistoemp, hazelnootboter met b
0 min
Bekijk recept
Jeroen Meus - Rog met kappertjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept