1 Maak de groenten voor de fumet schoon en stoof ze in olijfolie. Doe er de pantsers van de garnalen bij en de ongepelde garnalen bij voorkeur gestampt in een vijzel. Laat alles even stoven en doe er de tomatenpuree bij. Blus met cognac en witte wijn en doe er dan water en room bij. Laat sudderen op een zacht vuur en breng op smaak met cayennepeper. Zeef de fumet en laat even opkoken.
2 Smelt de boter en meng er de bloem onder. Giet kokende fumet erop en roer tot gladde saus. Haal van het vuur en roer eierdooiers eronder.Zet terug op het vuur maar laat niet koken. Dit zorgt voor binding en maakt saus extra glad.Meng er kaas en garnalen onder en haal van vuur. Stort in ingevette schaal. Bedek met plasticfolie en laat opstijven in koelkast.
3 Stort op snijplank en snij in gelijke rechthoeken. Klop eiwit los en kruid met peper en zout. Wentel kroketten door bloem, eiwit en tenslotte paneermeel. Leg nog een uur in koelkast en frituur.
Jeroen Meus (l'uzine) - Garnaalkroketten is een recept van Solo Open Kitchen