gerookte zalm met mascarpone en bacilicuim,pasta

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 snijd de gerookte zalm in stukjes van een 2cm ongeveer...
  • 2 spoel de basilicuim en en trek de blaadjes van het plantje,
  • 3 voeg de mascarpone in een pannetje...spoel wel eerst even om met water voor aanbranding te voorkomen.laat op een zacht vuurtje lichtjes koken een 5min.kook terwijl je water met zout en peper voor de pasta...
  • 4 voeg de zalm bij de mascarpone(de mascarpone moet wel soepel zijn als men er in gaat roeren dus echt goed gesmolten zijn)goed roeren en laat terug 5min zachtjes koken,af en toe roeren...!voeg daarna de verse blaadjes bacilicuim toe en laat ook even koken(zachtjes).
  • 5 ondertussen zal het water goed zijn van de pasta...dus voeg de pasta toe en laat 10min koken,roer af en toe in de pasta om plakkende pasta te voorkomen(je kan ook klein klontje boter toevoegen.
  • 6 de mascarpone is ondertussen klaar,haal van het vuur en kruid een beetje af met peper,en klein beetje kruidnagel.even om roeren en laat maar even rusten.
  • 7 ondertussen is de pasta ook klaar,afgieten even omspoelen met water,laten uitdruppen.
  • 8 serveel dit in een diep bord :eerst de pasta dan schapje van de saus en je kan het afwerken met blaadje bacilicuim en schijfje citroen.
  • 9 ik zou zeggen samkelijk,geniet ervan ;-)

gerookte zalm met mascarpone en bacilicuim,pasta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept