1 Laat de dorades schoonmaken door je vishandelaar. Vraag bij voorkeur om de koppen er aan te laten.
2 Snijd het loof van de venkel, schil de buitenkant van de venkel met een dunschiller. Snijd de venkelknollen in kleine partjes.
3 Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
4 Rasp de schil van 1 citroen en voeg dit bij de olijfolie.
5 Stoom of blancheer de venkel beetgaar.
6 Kruid de buikholte van de dorades met peper en zout en vul op met wat venkelloof. Houd het loof van 1 venkel apart voor de salade.
7 Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de venkel en de kerstomaatjes toe. Laat 1 à 2 minuten stoven en voeg het sap van 2 citroenen toe. Kruid met peper van de molen en fleur de sel.
8 Bestrijk de dorades met een weinig olie en grill de dorades op de barbecue of in een grillpan.
9 Bestrooi de venkelsalade met fijngesneden venkelknol. Serveer de dorades met de lauwe venkelsalade.
Gegrilde dorade met lauwe salade van venkel is een recept van Solo Open Kitchen