Gegrilde dorade met lauwe salade van venkel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de dorades schoonmaken door je vishandelaar. Vraag bij voorkeur om de koppen er aan te laten.
  • 2 Snijd het loof van de venkel, schil de buitenkant van de venkel met een dunschiller. Snijd de venkelknollen in kleine partjes.
  • 3 Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  • 4 Rasp de schil van 1 citroen en voeg dit bij de olijfolie.
  • 5 Stoom of blancheer de venkel beetgaar.
  • 6 Kruid de buikholte van de dorades met peper en zout en vul op met wat venkelloof. Houd het loof van 1 venkel apart voor de salade.
  • 7 Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de venkel en de kerstomaatjes toe. Laat 1 à 2 minuten stoven en voeg het sap van 2 citroenen toe. Kruid met peper van de molen en fleur de sel.
  • 8 Bestrijk de dorades met een weinig olie en grill de dorades op de barbecue of in een grillpan.
  • 9 Bestrooi de venkelsalade met fijngesneden venkelknol. Serveer de dorades met de lauwe venkelsalade.

Gegrilde dorade met lauwe salade van venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept