Gerookte palingmousse met mierikswortel

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer de palingfilet samen met 1/2 dl koude bouillon in een keukenblender tot een smeuïge massa.
  • 2 Meng de agaragar met de rest van de bouillon en breng net onder heet kookpunt.
  • 3 Voeg toe aan de puree van palingfilet en spatel er 1,5 dl van de room onder. Kruid met peper en zout en vul 4 potjes met deze mousse. Laat opstijven in de koeling.
  • 4 Fruit de mihoen aan in een wok in hete boter en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Snijd de pompernikkel in driehoeken. Snijd de komkommer in langer repen.
  • 6 Meng voor het sausje de mierikswortel met de mayonaise en spatel er de rest van de room onder.
  • 7 Afwerking. Stort de mousse uit op borden, wikkel de reep komkommer er rond en schik er een driehoek pompernikkel tegenaa. Lepel de saus voor de mousse rondom en laat er een paar foreleitjes invallen. Serveer met een paar sprietjes mihoen, een takje kervel en rode bietscheuten.

Gerookte palingmousse met mierikswortel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept